Servis svih tipova UPS uredjaja

Za više informacija
izaberite brend vašeg uređaja

APC
EATON
GAMATRONIC
DELL
IBM
HP
ABB
INFOSEC
INFORM
AEG

Instalacija i održavanje UPS uredjaja

Servis uređaja – instalacija, održavanje, zamena baterija, popravke

UPS SERVIS servisira (instalira, održava i popravlja) sve tipove uređaja za neprekidno napajanjei svih vodećih proizvodjača – APC (Schneider Electric), GAMATRONIC, EATON, ABB, HP, IBM, DELL, Inform, Mustek, Toshiba, …

Namena UPS uredjaja

UPS uređaji (Uninterruptible Power Supply) služe da zaštite elektronske ili električne uređaje od problema koji se javljaju sa napajanjem. Naročito je važno zaštititi skupe uređaje i mašine (medicinska oprema, veliki štampači, različiti kompjuterizovani uređaji) ili procese čiji prekid prouzrokuje štetu (serverski sistemi, radne stanice, telekomunikaciona oprema, sigurnosni sistemi,…)

Dakle UPS uređaji služe da bi izbegli posledice koje stvaraju nestabilne AC mreže (varijacije napona, kratkotrajni prekidi i smetnje) a u slučaju potpunog prekida napajanja da obezbede rezervno napajanje (autonomno napajanje) kako bi se određeni procesi regularno završili ili nastavili do povratka glavnog napajanja ili često do uključenja agregata ukoliko postoji. Autonomija je vreme za koje UPS uredjaj obezbedjuje rezervno napajanje.  Autonomija   može trajati od nekoliko minuta, što je slučaj kada postoji agregat (dizel ili benzinski generator AC napajanja) do više sati.

Kako izabrati odgovarajući uređaj za neprekidno napajanje i odrediti neophodnu autonomiju?

Teoretski – potrebno je izračunati koliko vas košta prekid napajanja, kakve su posledice, rizici. Vrlo često se može doći do zaključka da neprekidno napajanje nije ni potrebno, odnosno da je nabavka uredjaja i njegovo ordžavanje neisplativo. Ukoliko procesi nisu kritični a prekidi napajanja i oscilacije vrlo retki – moguće je da vam UPS uređaj nije neophodan.

UPS sistemi i uređaji su standardni, odnosno obavezni u računskim i telekomunikacionim centrima, sigurnosnim sistemima i u situacijama kada prekid procesa rada rezultuje velikim troškovima ili problemima – u medicinskim ustnovama ili u procesu proizvodnje.

Nije moguće (rentabilno) i nije potrebno obezbediti neprekidno napajanje za sve električne potrošače. Samo pojedini potrošači su vezani preko UPS sistema, takozvani ’’kritični potrošači’’. U procesu projektovanja definišu se kritični potrošači i autonomija koja je neophodna kao i tip UPS uredjaja ili sistema.

Pouzdanost sistema za rezervno napajanje – postiže se dodavanjem rezervnih modula kod modularnih sistema ili dodavanjem rezervnih uredjaja koji tada rade u paraleli. U procesu projektovanja projektanti će definisati neophodnu pouzdanost i sugerisati rešenje.

UPS Servis vam može pomoći da okvirno ili precizno odredite potrebno rešenje i budžet. U velikoj većini slučajeva naša usluga konsultanata je besplatna.

Možete nam se obratiti na email: servis@ups-servis.rs ili SMS-om ili pozivom na 064 8750 491.

Servis UPS sistema
UPS Servis - kalibracija